Maquette Vierpaardjes

Modelspoorgroep maakt maquette Vierpaardjes

De Modelspoorgroep Venlo (MGV) is in opdracht van de gemeente Venlo bezig aan een maquette van het tunnelproject aan de Vierpaardjes.

De gemeente zocht een manier om het tunnelproject zichtbaar te maken en kwam via een open dag van modelspoorbouwers in contact met MGV. Na maanden van voorbereiding begint het bouwwerk nu vorm te krijgen. Op een schaal van 1:100 wordt het toekomstige project zo goed mogelijk nagebootst.

Volgens Sjaak Lenssen van MGV geeft de maquette omwonenden straks een beter beeld van hoe het eruit komt te zien. ‘De mensen gaan toch altijd kijken van daar is de tunnel en hier woon ik. Bijvoorbeeld op de Willem van Bommelstraat gaat van alles veranderen. Met de maquette proberen we een stukje herkenbaarheid terug te brengen’, aldus modelbouwer Sjaak Lenssen.

1.500 uur

Hoewel de vrijwilligers van de Modelspoorgroep ervaren bouwers zijn, hebben ze zich aardig verkeken in de hoeveelheid werk. Volgens de bouwers zitten er 1.500 uur in het project. Maar het resultaat mag er zijn.  De basis voor de maquette is klaar en de bouwers hopen het project voor de zomer te kunnen presenteren aan de gemeente.